De första veckorna i oktober börjar årets olivskörd på Sicilien, där tillsammans med släkt och lokala bönder handplockar vi den första skörden av ekologiskt odlade Biancolilla-oliven.

RICCI Import drivs av oss, Mia och Johan Ricci Lucchi.

Det gemensamma intresset för matlagning, odling och det genuina är passionen som driver företaget. Mias påbrå från Italien har fört oss till släkten på Sicilien där vi hittar det genuina och småskaliga!

De första veckorna i oktober börjar årets olivskörd på Sicilien.
Tillsammans med släkten och de lokala bönderna handplockar vi den första skörden av ekologiskt odlade biancolilla oliven.

Närmare bestämt I den lilla bergsbyn Lucca Sicula på öns sydkust.

ricci_olivolja_sicilien_karta_merge

Vi skördar för hand för att undvika skador på oliverna vilket gör att ingen process påbörjas innan pressningen. Skörden kallpressas samma dag de plockas som också bidrar till den höga kvaliteten och smaken.

Vår ambition är att presentera de mest välsmakande och bästa produkterna enligt oss. Precis som vår ekologiska olivolja!